среда, 18. јул 2012.

NASILJE!!!!!!


Svi kazu da je danaslji covek jedno potpuno razumno bice. Svima su nam puna usta obrazovanja, procitanih knjiga, odgledanih filmova, posecenih koncerata, predstava… Svi pokusavaju da nadmase jedni druge, a uspeli su samo da postanu vrhunski egoisti I samozivci. Niko se ne osvrce vise na tudje probleme, nevolje, patnje, tragediji. Danas sam shvatila da problem “nasilja u porodici” postaje sve veci, a na to niko ne obraca paznju. Komsije gledaju I ogovaraju, prolaznici se krste I cude, zene se pokvareno pogleduju jer ce danima imati o cemu da trljaju svoje dugacke jezike uz kaficu I veliku dozu nikotina. Niko se u svom tom haosu ne seti ni policiju da pozove, a ne daj boze da pritrci u pomoc I uzme u zastitu bespomocnu zenu ili nejaku decu, od pijanog kretena koji je, naravno, kukavica da nadje sebi dostojnog protivnika ili jos gore neki posao na kom ce se prazniti od viska energije.

Pa sta je ovo danas? Da li je moguce da vise nikoga ne dotice tudja tragedija? Gde su nestali plemeniti ljudi? Izgleda da modernizacija I tehnologija ubijaju u coveku sve do zadnje mrvice saosecanja I plemenitosti?!
A mozda ma koliko se zene trudile da pokazu koliko su danas one jake licnosti, samostalne I ratoborne, ipak ostale “zatucane” I one koje trpe, jer zaboga “on nju voli I ako je samo par puta prebio , ali kaje se on”…

Niko danas ne zasluzuje da bude maltretiran, bilo da je to psihicki ili fizicki. Ne razumem zasto neko trpi takvu torturu? “Zbog dece”? Ma dajte, to je vec jako izlizan razlog. Verovatno zbog straha od nepoznatog I promene. Ali zar mislite da moze da vam se desi nesto gore od toga sto vec prozivljavate??? Razmislite malo o tome. Sta god da vam se dogodi vi cete biti pobednik jer ste odlucili da konacno uradite nesto za sebe! Ako mislite da svojoj deci cite dobro time sto ostajete uz svog MUCITELJA, varate se. Sta mislite u sta ce vam izrasti deca nakon gledanja maltretiranja uzivo celog svog zivota?
Zaista, zivot je jedan I prekratak je da biste ga se tako lako odrekli, uzivajte u njemu, a svaki dan neka bude potrosen na sto vise smeha I radosti, a vreme trosite samo na one koji vam prijaju!

Нема коментара:

Постави коментар