уторак, 17. април 2012.

PRAVILA U VEZI KOJA CE UVEK VAZITI!!!

Znamo za raznorazna tumačenja kako nešto što je nekad značilo, više nema veze sa životom i OK smo sa tim, šta da radimo… moramo da se prilagođavamo vremenu. Ali jednostavno, postoje neke stvari od kojih nikako ne treba da odustajemo, da ih zaboravljamo i da se pravimo da smo jako moderni. Znaš ono, ostaneš potpuno cool i ništa te nije pomerilo, pa odeš kući i budiš ukućane kako bi plakao, zoveš najbolje drugove i drugarice da se još jednom objasnite šta se tačno desilo i tako to. Prosto, prema nepisanom pravilu, ipak postoje neka pravila kojih mora biti u svakom odnosu dvoje ljudi, koji se privlače, viđaju, vole itd.

2 u 1 a ne 3 u 1!

Od početka pa do kraja veze, poželjno je da su oba partnera vrlo svesna činjenice da su samo njih dvoje u priči i da tek pod tim uslovima, normalna veza može da postoji i dalje se razvija. Čim se u priču ubaci i treća osoba, čisto sumnjamo da je ona poželjna od oboje… treća osoba se krije, naravno i onda sve prestaje da valja. Znači – vas dvoje i samo tako!

 

Nema opuštanja!

I devojke, a jednako i momci znaju vrlo često da se upuštanjem u sigurnu vezu potpuno opuste i više ne razmišljaju o tome kako izgledaju i nije im bitno kako ih drugi vide. To je ona čuvena: „On/ona me voli takvu/takvog kakva/kakav jesam!“. Ma nema šanse! Ako ti nije bitno kako izgledaš, onda je to OK samo u slučaju da te nikad nije bilo briga. Ali zašto se zapuštati samo ako imaš momka, odnosno devojku? Zašto? Ne dozvoli sebi nikad da makar sebi ne izgledaš prijatno!


Nema poređenja!

Nemoj to ni sebi ni onom drugom da radiš, to je vraćanje na nešto što nije uspelo! To je teška glupost, naravno, govorimo o poređenju sa bivšima. Uvek se seti one pametne rečenice: „Da je valjalo, još uvek bi trajalo“. I tu neka se završi bilo koja (po)misao na tu temu.


„Volim te“ je opaka reč

Postoje oni koji to teško izgovore i kod njih to najverovatnije, to i znači. Ali s druge strane, postoje i oni koji to olako kažu, onako, usput im je bilo pa im se uklopilo u koncepciju trenutka – e onda je opako. Jer šta ako ovaj drugi to shvati baš, baš ozbiljno? Ne treba se igrati tuđim mislima, a naročito tuđim osećanjima. Neka ta čarobna rečenica bude rezervisana za onaj čarobni trenutak, kada to i osetimo!


Posveti se!

Ako si već u vezi i ako si ušao u dublju priču sa nekim, onda bi bilo vrlo poželjno da se toj osobi i posvetiš. Da je osluškuješ, da je razumeš, da je poštuješ i da naučiš da je osetiš. To su sve vezivna tkiva jedne veze. Ako u sve to ulaziš sa 10 odsto mozga i srca, onda nemoj da ti bude žao ako se posle tebe pojavi neko ko je baš tu osobu čekao ceo život i jedva je dočekao da je drži kao malo vode na dlanu. Niko od nas nije jedini na svetu… Ako nećeš ti, veruj da zaista ima ko hoće, ko zna i ko ume.

 

 

 

Nema varanja!

A kada osetiš da to nije to, da te ne privlači osoba koja je pored tebe neko vreme, najgluplja stvar koju možeš da uradiš jeste da varaš. Mislim, razmisli dobro i zapitaj se koliko u toj situaciji varaš sebe – u javnosti imaš jednu vezu, a u tajnosti drugu – pa, kako je to jadno! Raskrsti, završi, daj sebi malo vremena, pa se tek onda daj nekom drugom! Iskreno verujemo da svako varanje u vezi od nas pravi lošu osobu, zato – nema varanja!


Prezeto iz M@N!MAGAZIN

Нема коментара:

Постави коментар