среда, 25. април 2012.

SLATKISI!!! SLATKISI!!! ;)


Što više znanstvenici saznaju o čokoladi to ona više zadivljuje svojim svojstvima. Korist od čokolade nije samo to što kad ju pojedemo, od sreće možemo mirno umrijeti. Ima tu mnogo više toga, a mi vam donosimo kratku listu korisnih djelovanja čokolade.



BOLJE PAMĆENJE, KONCENTRACIJA I REFLEKSI

Prema recentnim istraživanjima, čokolada može podići mentalno stanje tako što povećava dotok krvi u mozak. Na taj način ona može poboljšati pamćenje i koncentraciju, a može povojno djelovati na reflekse.

MEKŠA KOŽA I BOLJA CIRKULACIJA

Čokolada je dobra za kožu, vjerovali ili ne. Jedna je njemačka studija pokazala da su žene koje su kroz period od tri mjeseca svaki dan uzimale čokoladu imale mekšu i vlažniju kožu od kontrolne skupine, a pretpostavlja se da je to rezultat bolje cirkulacije za koju je "kriva" čokolada.


NIŽI TLAK I KOLESTEROL

Čokolada na određenoj razini može štititi od srčanih bolesti. Konzumiranje tamne čokolade, prema nekim istraživanjima, snižava visoki krvni tlak i razinu kolesterola te štiti od krvnih ugrušaka.

 

VEĆA SREĆA

Na kraju, čokolada ljude čini sretnijima. Djeluje kao afrodizijak i ubrzava oporavak nakon teških tjelesnih napora.

Postoje još mnoga povoljna djelovanja čokolade na ljudski organizam i o njoj bi se moglo pisati unedogled, ali to ćemo ostaviti za neki drugi put. Do tada, pojedite kockicu, red ili cijelu čokoladu i u trenu će vam se popraviti raspoloženje, a već to dobro djeluje na cjelokupno zdravlje.


 ZATO BEZ GRIZE SAVESTI UZIVAJTE U SLATKISIMA I SLEDECIM SLIKAMA ;) 


























Нема коментара:

Постави коментар