среда, 29. август 2012.

Zasto vernost gubi popularnost?


  
Ponekad ne mogu da poverujem kako ovaj svet (u moralnom smislu) nezadrzivo pada sa litice! Odavno ne verujem u postojanje stida, ponosa, a o vernosti I da ne govorimo! Stalno gledam zaljubljene I srecne parove oko sebe, a onda shvatis da jedno drugo varaju. Cemu farsa??? Nikada nisam shvatala znacenje prevare! Ako ti neko vise na odgovara I nadjes nekog boljeg onda bi normalno bilo da se oprostis od neodgovarajuce osobe I ostanete u korektnim odnosima! Ali NE!!! Sada ne malo drugaciji trend izgleda, svoju devojku cuvas, ili bar tako ti mislis, a okolo j**es sta stignes. Ali na dnevnom svetlu bitno je da se pokaze sav lazni sjaj izmisljene velike ljubavi. Po svim standardima iz 21.veka decko koji ima samo jednu devojku I ne vara je, iskreno je zaljubljen I to otvoreno pokazuje, biva prozvak sonjom I drugim smesnim imenima, ali zato oni koji varaju 14 puta nedeljno svoju devojku su totalni idoli! Da li je moguce da ovaj svet pocinju da naseljavaju sve sami pticiji mozgovi??? To je izgleda najmasovnija vrsta danasnjice. Problem je sto poslednjih godina devojke krecu u osveticki plan, tako da se I devojacka psiha opasno koriguje I skrece u pogresnom pravcu. Zasto vise nije moderna vernost? Kada je vernost postal blam? Zasto pametni spustaju glavu I dozvoljavaju budalama da postaju “veliki govornici” I idoli novog vremena??? Da li zaista takva vremena dolaze?????

уторак, 28. август 2012.

ZATVORI OCI I OPUSTI SE...



 U zivotu bude mnogo onih situacija kada pozelis da nisi sama, da imas partnera dostojnog da se na njega oslonis u svakom trenutku, nekog ko zasluzuje u potpunosti tvoje poverenje. Danas cesto citamo u najpopularnijim zenskim casopisima da devojke moraju da ostanu samostalne I da nama u 21.veku I nije neophodan muskarac, da treba da ostanemo dosledne sebi I svojim navikama, a muskarca pustiti da se uklopi u nas raspored a ne mi u njegov… Toliko me nervira svo to lupetanje. Da li je stvarno moguce da smo postale toliko samozive I sebicne?! Ranije su zene bile nezne, osecajne, romanticne, pune razumevanja I uvek su na kraju dobijale ono sto zele. A mi danas? Nikada nismo zadovoljne, uvek nam treba nesto vise I nesto bolje, uvek smo mi te koje dajemo sve od sebe, a za uzvrat ne dobijamo nista, I zivimo brzim zivotom po principu “KISELO GROZDJE” ili kako bi to mi malo lepse rekle “koga nema bez njega se moze”.
I tako u krug zavaravam I sebe I druge. Tezimo nekoj buducnosti I ravnopravnosti I samostalnosti zene, a zapravo zelimo samo jedno-da nikada ne budemo toiko samostalne I da uvek imamo nekog vrednog uz sebe. Zelimo da ono “JA” preraste u “MI”! Sve to zelimo, a ni jedna od nas se ne usudjuje to naglas da izgovori! Zapravo, plasimo se tog harmonicnog I melodicnog “MI” jer tada bi morale da izadjemo iz svoje ljuske koju smo godinama stvarale I ostati ranjive I postati laka meta. Ali lepo je znati da imas podrsku I bezuslovnu ljubav! Jedan pogresan decko ne znaci das u svi pogresni! ZATVORI OCI I OPUSTI SE JER BAJKE POSTOJE!!!

среда, 8. август 2012.

KADA LJUBAV CVETA...



E sada krece ono glavno, devojke zive od svojih problema I haosa u svojoj glavi I tu samo one mogu slobodno da se krecu. Dodje naravno trenutak kada prestaju svi problemi, kada ljubav tece u najboljem mogucem pravcu, ne postoje trzavice, ne postoji nista sto bi moglo da pomuti tu srecu I taj spokoj. Ali zaboravljamo cinjenicu da smo mi same sebi dovoljne, mi odlicno sebi pravimo probleme. Tako smo postale dobre u tome da nam zapravo vise niko I ne treba. Mi jednostavno ne umemo da uzivamo u emoionalnom raju, moramo da izmisljamo neke gluposti. Moramo da stvaramo prepreke zbog kojih cemo se svadjati I nervirati se, plakati na ramenu svoje drugarice…
Cak I ako od druge devojke nema nit raga ni glasa, mi cemo I dalje kopati sebi jamu I biti ubedjene da je ona tu, samo se odlicno skriva. Cak I ako nam se decko uvek javi gde je, mi cemo ipak to morati da proverimo. Dao nam je sifru svog facebook profila jer nema sta da krije, ali neeee mi cemo naravno svaki dan da virnemo I proverimo sta se tu krije… 

Cak I ako nista ne nadjemo, opet cemo tvrditi da tu ima necega, jer nema sanse da je konacno sve u redu… Dovodicemo svog decka do ludila, a opet cemo plakati I reci da nismo mi krive, on ne razume itd. Ali moramo vec jednom da shvatimo da to sto kad konacno dodje savrsen decko ne mora on da plati za sve nase predhodne patnje I razocarenja. Mozda nismo u stanju da sagledamo stvar iz boljeg ugla. Plasimo se ponovnog razocarenja, ali ipak se jednom zivi! 

Vredi prepustiti se trenutku I uzivati u onome sto nam zivot poklanja ovog trenutka, jer ako se poklon ne uzme odmah, mozda nam kasnije nece biti opet ponudjen! Nepoverenje I nerazumevanje ubijaju vezu. Pusti da sve ide po planu I nemoj druge da kaznjavas za nesto za sta nisu krivi! Pravog krivca ces lako kazniti, samo budi iskreno srecna bez njega! Saznanje da nije uspeo da ti skine osmeh sa lica I da ti vise nista ne znaci ce ga razocarati! Ali ne obracaj paznju! SAMO UZIVAJ U ZASLUZENOM RAJU… 


субота, 4. август 2012.

SAMOPOSTOVANJE!


Samopostovanje je kljucna rec u zivotu svake devojke. Ali nazalost to uvek shvatimo kad pogresimo, a onda cim se zaljubimo mi zaboravimo cemu nas je predhodna greska naucila, a onda opet shvatamo ali kasno, pa se kunemo da cemo sledeci put biti pametnije. ALI NECEMO! Shvatile smo odavno da se uvek vrtimo u krug, da stalno pravimo iste greske, ali ne mozemo tome da odolimo. To nam je kao urodjena “fabricka greska”. Ali neminovno je da u jednom trenutku shvatimo kako smo bile glupe, ali posto tome nema ispravke treba se samo nasmejati svojim greskama I pokusati davanje saveta mladjim sestrama I drugaricama, koje ce naravno slusati I razmisljati kako one nikada nece biti tako  blesave kao mi. ALI HOCE!!! To je sastavni deo odrastanja!

Muskarac je uvek taj koji je na pocetku zainteresovaniji. On prilazi devojci, pun je razumevanja, trudi se jako, nista mu nije tesko, sve moze I totalno je zagrejan za tebe. A devojka je ledena santa leda, nedodirljiva, nezainteresovana… Ne shvatam u kom trenutku se situacija zapravo preokrene?! Zasto cim devojka popusti I zaljubi se, odjednom decko postaje taj koji je nezainteresovan?! Onda se zapravo desava situacija u kojoj on priznaje da ima jos jednu (citaj 3) devojku, ali ti si mu najbitnija, a ti se kao ovca radujes sto si ti bitnija od drugih!!! Onda se trudis da budes savrsena u svakom trenutku I smislu, samo da bi mu I dalje bila na prvom mestu, ispred drugih. A nikako da skines ludacku kosulju I shvatis da je on u stvari sam sebi najbitniji, a da si ti samo budala kojoj se svi smeju, jer naravno, svi znaju istinu od samog pocetka! I tako se zaludjujes u svojoj bajci koja se u tvojoj glavi bolje osmisljena nego kod brace Grim! Zaludjujes se nepostojecom romansom danima, mesecima, a neke I godinama! Za to vreme gospodin “zaljubljeni” dobija rastucu reputacuju, a ti samo rogove!

Na kraju, kao I uvek, placemo drugarici na ramenu, zalimo se, pitamo je zasto nam nije bar ona otvorila oci, a u stvari sve I da je htela da nam kaze nesto mi smo uvek verglale samo ono najlepse iz te veze, svoju bajku u koju samo mi verujemo. I opet kazemo “NIKAD VISE”. Ali znamo da HOCEMO!!!